La Petite Lande
Mini-camping
© La Petite Lande 2010
Welkom Verhuur Reserveren Info Prijzen Contact Links Fotoboek
Welkom Verhuur Reserveren Info Prijzen Contact Links Fotoboek


Lieu-dit  La Petite Lande

24800 SAINT JORY DE CHALAISTelefoon:
00 33 (0)5 53 62 42 89
GSM:
GPS:
45°28'25.67" Noord
0°56'17.18" Oost
Camping:  Kampeerterrein; terrein, speciaal ingericht om te kamperen.

Kamperen:  In tent, camper of caravan overnachten

Beide volgens de dikke Van Dale.

Nu is dit wel kort door de bocht. Kamperen is al een heel oude bezigheid. Ook de Romeinen kampeerden. Natuurlijk niet zo luxe als wij tegenwoordig en ook hadden ze toen geen caravans en kampeerauto’s. Maar toch, wat is er feitelijk veranderd? De latrine van weleer heeft plaats gemaakt voor een toilet gebouw waar men niet meer met z’n zo velen naast elkaar boven een gat in de grond zit maar van een hedendaags toilet gebruik maakt. Voor de douches geldt hetzelfde. Verder is er nog steeds een grasveld, al dan niet in het bos gelegen Natuurlijk, tegenwoordig groeien er aansluitpunten voor elektra en tappunten voor water verspreid over het terrein. Het belangrijkste is echter dat je buiten in de natuur bent en even kunt ontsnappen aan het hectische van elke dag.

Op een afgebakend grasveld/terrein van ruim 5500 m² vindt u een ruime mogelijkheid om uw tent, caravan of camper te installeren. Het eenvoudige, doch nieuwe toilet gebouw biedt u twee warme douches, twee toiletten en twee wastafels, waarvan eentje als was cabine. Aan de buitenzijde heeft u de gelegenheid de (af)was te doen alsmede uw chemisch toilet te legen.
En heeft u geen zin om zelf iets achter de auto mee te nemen, dan verhuren wij een compleet ingerichte stacaravan voor 4 personen.